Dry needling is een van de meest doeltreffende behandelwijzen bij ‘triggerpoints’. Triggerpoints zijn kleine knopen in de spieren – bijna iedereen heeft er wel eens last van. De pijn wordt vaak niet alleen in de spier zelf gevoeld: hij kan uitstralen naar andere delen van het lichaam. Dry needling kan dus een oplossing vormen voor veel verschillende soorten klachten.

Heel veel mensen hebben zonder dat ze het weten last van triggerpoints. Dry needling is een van de beste methoden om triggerpoints te behandelen en dus ook om gerelateerde klachten, veroorzaakt door uitstraling vanuit de spierverharding, weg te nemen. ‘Needling’ slaat op het gebruik van een dunne naald. ‘Dry’, oftewel ‘droog’, wil zeggen dat er geen medicatie aan of in de naald zit. Door gericht in de spierverharding te prikken, ontspant de spier. Pijn neemt af en de beweeglijkheid neemt weer toe.

Van het inbrengen van het dunne naaldje voelt u niet veel. Wel kan het aanprikken van de verharding de spier kort doen aanspannen. Dit kan een gevoel van kramp en/of een lichte elektrische prikkeling geven in de spier en daaromheen, maar dit duurt slechts even. Ook eventuele bijwerkingen, zoals zweten of een vermoeid gevoel, verdwijnen gelijk weer. Verder kan er een zwaar vermoeid gevoel in de spier ontstaan. De werking van dry needling kan na de behandeling nog even voortduren met bijbehorende sensaties als trillingen, prikkeling en een vermoeid, zwaar gevoel.

Direct na de behandeling daalt de spierspanning, met als gevolg pijnvermindering en een verbeterde beweeglijkheid. Om deze verbeteringen te behouden, krijgt u van ons ook bewegingsadvies of oefeningen mee voor thuis.

Vergoedt de verzekering dry needling?
Heeft u fysiotherapie in uw aanvullende verzekering? Dan wordt uw behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed, want dry needling valt voor de verzekering gewoon onder fysiotherapie.

Neem contact op