Of u nu een professioneel of recreatief sporter bent, u wilt bij een blessure zo snel mogelijk weer de baan op, het veld op, of de zaal in. Onze praktijk is gespecialiseerd in het behandelen van blessures en weet hoe u op verantwoorde wijze weer kunt gaan sporten.

De begeleiding
Een sportfysiotherapeut begrijpt wat er tijdens het sporten gebeurt en snapt daarom hoe u geblesseerd bent geraakt. Als sporter weet hij ook hoe belangrijk de sport voor u en uw vereniging is. Dat ziet u terug in het behandelplan en revalidatieschema dat hij met u maakt. Enerzijds afgestemd op uw mogelijkheden en anderzijds op de sport die u beoefent. Hij kijkt naar uw motoriek en analyseert de blessure die is ontstaan.

Aspecten als coordinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de begeleiding betrokken. Uw sportfysiotherapeut kan kiezen uit verschillende begeleidingsmogelijkheden zoals oefenprogramma's met of zonder gebruik van trainingsapparatuur, braces of taping, mobiliserende technieken en diverse ondersteunende behandelapparatuur.

Hij traint u sportspecifiek en functioneel, zodat u kunt herstellen tot op uw oorspronkelijke sportniveau. Hij overlegt zonodig met uw trainer over een aangepast trainingsschema. U merkt dat een een stuk makkelijker praat met een specialist die u als sporter benadert.

Preventie in de sport
Soms merkt u ook dat de sportfysiotherapeut uw sportschoenen onder de loep zal nemen. Hij zal u vragen naar de ondergrond waarop u traint, de materialen die u gebruikt en de opbouw van de training.

Hij zal u zeker wijzen op het belang van een goede warming-up en cooling-down. Zorg dat u kunt blijven sporten en voorkom herhaling van de zelfde sportblessure. Vraag de sportfysiotherapeut hoe. Voorkomen is beter dan genezen.

Neem contact op